Az MSM és annak egészségügyi előnyei

MSM – Milyen egészségügyi előnyei vannak, és mik a lehetséges mellékhatások?

A kiegészítők nagy részét mindenféle csodák emlegetésével reklámoznak, amik megváltoztatják az ember életét, de ez nagyon sok esetben csak túlzás. Az  MSM-re viszont ezek az állítások mind igazak.

Az MSM sikere mögött az izmok, ízületek egészségére, a mozgékonyságra és az alap közérzetre való pozitív hatása áll. Az MSM segítségével a gyógyulás gyorsabb, a mozgékonyságot pedig hamarabb visszanyered. De igaz ez? Mik az egészségre gyakorolt hatásai és a lehetséges mellékhatásai?

Az MSM áttekintése

Az MSM vagy metil-szulfonil-metán néven is ismert szerves vegyület, egy szintetikus anyag, amit táplálékkiegészítőként használnak. Természetesen kis mennyiségben megtalálható a gabonafélékben, gyümölcsökben és zöldségekben. A porokban és a kiegészítőkben található MSM vízoldékony, szagtalan vegyület, amely elemi ként szállít az ember testébe.

Az MSM és annak egészségügyi előnyei
MSM képes a metabolikus

A kén különböző testi funkciókban játszik szerepet. A test ként használ a kritikus vegyi anyagok szintézisére, a kötőszövet helyrehozására vagy kialakítására, az emésztőrendszer elősegítésére, valamint az egyes tápanyagok felszívására és lebontására.

Bizonyos okokból azonban kihívást jelenthet az, hogy elegendő mennyiségű ként vigyünk be a szervezetünkbe szimplán étkezéssel. A modern étrendből hiányoznak a zöldségek és a friss gyümölcsök, amelyek természetes kén források. Valamint a talajban, ahol ezeket a növényeket termesztik, csökkentett a kéntartalom, így maguk a zöldségek és gyülölcsök sem tartalmaznak már olyan sokat. A főzés pedig a maradék ként is megsemmisíti. Ezért mondjuk, hogy magában az étrend nem elég kénforrás.

Az MSM és annak egészségügyi előnyei

Az MSM-kiegészítők leggyakoribb felhasználása az ízületi egészségre összpontosít, és csökkenti a testmozgással járó fájdalmakat. Legyen szó például egy ízületre szakosodott összetételről, amely kondroitin, MSM és glükózamin tartalmú, és fő célja az edzés utáni helyreállás és felépülés felgyorsítása.

Az MSM fontos a kollagén előállításához
MSM kapszulákban

Növeli a rugalmasságot

A kutatások alapján az MSM hatékonyan javítja az ízületi rugalmasságot azáltal, hogy elősegíti az izom és a bőr feszességének visszaállását.

Olvassa el a cikket erről vizes palack mellyel sporttevékenység közben segítünk megelőzni a kiszáradást.

Javítja a bőr állapotát és az egészséget

Az MSM fontos a kollagén előállításához. A ráncok és a megereszkedett bőr, a repedezett vagy a száraz bőr kialakulása a bőrben lévő alacsony mennyiségű kollagén miatt történik.

Az MSM jótékony hatással van a szépségre és az egészségre
Természetes MSM

Az MSM a C-vitaminnal dolgozik együtt az új, egészséges szövetek felépítésén. Az MSM normalizálhatja a kollagén képződését és radikálisan javítja a bőr egészségét.

Felgyorsítja a gyógyulást

A tejsav és néhány melléktermék fájdalmat okozhat a testben. Az MSM úgy működik, hogy növeli a test azon képességét, hogy sejtszinten megszabaduljon a salakanyagoktól. Felgyorsítja a regenerációt és a megújulás folyamatát.

Természetesen növeli az energia szintjét

A sejtek megnövekedett permeabilitása miatt kevesebb energiára van szükség a toxinok felhalmozódásához. Ennek eredményeként több energiánk marad a gyógyulásra. A test legnagyobb energiaigénye az emésztés. Az energia körülbelül 80% -át emésztésre fordítjuk. Az MSM növeli a tápanyag felszívódásának folyamatát, így az emésztésre fordított energiafelhasználás jelentősen csökken.

Gyulladásgátló

Mivel az MSM képes a metabolikus hulladékok eltávolítására a sejtekből, ez erős gyulladásgátló. A túlzott testtömeg is egyfajta gyulladás. A sejtek krónikusan gyulladnak, és megtartják az anyagcseréjük melléktermékeit. A kénnek jelen kell lennie, így a hulladékok és a méreganyagok eltávolíthatók a testből. Amikor az ilyen melléktermékeket eltávolítják a testrendszerből, a sejtek felesleges folyadékokat dobnak el, amelyeket pufferként tárolnak. Ennek eredménye a nem kívánt súly hatékony és természetes csökkenése.

Meddőséget

Olvasd el a cikket “Mi okozza a női meddőséget?“.

Erősíti a körmöket és a hajat

A keratin és a kollagén egyaránt kritikus fontosságú az egészséges köröm és haj felépítéséhez. Az MSM egy bonafid szépségápolási kiegészítő, amely a keratin és a kollagén előállításához szükséges ként kínálja. Azt is meg kell jegyezni, hogy hozzájárul a köröm és a haj kivételes vastagságához és szilárdságához, amelyet néhány hét következetes használat során észlelhetünk.

Méregteleníti a testet

Az MSM egyik legjobb tulajdonsága az, hogy az átalakíthatóvá teszi a sejteket. Ez azt jelenti, hogy lehetővé teszi a metabolikus hulladéktermékek és a toxinok könnyű eltávolítását a sejtekből, miközben a hidratáció és az alapvető tápanyagok felvétele könnyebb lesu. Ez egy kalcium-foszfát oldószer, amely lehetővé teszi minden rossz kalcium lebontását, amelyek a a degeneratív betegségek kialakulásának kezdőpontjai.

MSM és annak lehetséges mellékhatásai

Az MSM bizonyos mellékhatásokat válthat ki, beleértve a hasmenést, fejfájást, álmatlanságot és gyomorpanaszokat. Azonban az emberek nagy részének biztonságos a tabletta szedése, akár 3 hónapon át is. A bőrre való felhordás után biztonságos egyes összetevőkkel, például hialuronsavval vagy teafa olajjal kombinálva. De ha MSM-t tartalmazó krémet alkalmaz az alsó végtagokra, akkor fokozhatja a fájdalmat és a duzzanatot azoknál, akiknek visszerei, vagy keringési problémái vannak.

MSM tabletták, krémek és testápolók bőrápoláshoz

Mivel az MSM rendszeres vagy hosszú távú használatának biztonságosságáról keveset tudunk, elengedhetetlen, hogy mielőtt bármilyen MSM-kiegészítőt szedne, beszéljen orvosával, hogy biztosan tudja, nem okoz-e gondot a kiegészítő szedése Önnek. Ezenkívül a terhes nőknek vagy a szoptató nőknek nem szabad szedni az MSM-et, mivel nem bizonyított még a biztonságossága.

Mit kell keresnie az MSM kiegészítők vásárlásakor?

Az MSM-kiegészítők megvásárolhatók számos gyógyszertárban és néhány üzletben, amelyek természetes termékek forgalmazására szakosodtak. MSM-kiegészítőket az interneten is vásárolhat. Az ilyen termékeket por, kristály vagy kapszula formájában értékesítik. A többi termék olyan összetevőket is tartalmaz, mint a glükózamin.

Ha az MSM termékeket egészségügyi előnyei, vagy egy betegség kezelése miatt szedné, ne feledje, hogy ezeket az étrend-kiegészítőket az FDA nem szabályozza. Tilos az olyan marketing állítások benyújtása, amelyek táplálékkiegészítőket reklámoznak egy adott betegség gyógyítására vagy kezelésére, vagy enyhítik a betegség bármely tünetét. A biztonság érdekében a legjobb az olyan termékek keresése, amelyeket az engedélyezett szervezetek tanúsítottak.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

Copyright Montimed.hu 2022
Shale theme by Siteturner