Tetoválás gondozása érdekében

A tetoválás helyes gondozása

Végül, néhány hónapos gondolkodás után rávette magát, hogy megcsináltasson egy nagyon divatos tetoválást. Rengeteg képet nézett már, hogy megtalálja a tökéleteset, és tetoválószalonok ezreit kereste már fel, hogy a legjobbat megtalálja. Egy kérdés azonban felmerülhet a fejében, utána mi lesz? Hogyan vigyázok rá? Hogyan biztosíthatom, hogy megfelelően gyógyuljon? Olyan szép lesz mint remélem? Nos, helyesen tette, amikor tanácsot kért tőlünk. Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb tippeket, amelyeket a divatvilág legfontosabb hatóságai által gyűjtöttünk a tetoválás gondozása érdekében.

1. Kövesse a tetováló művész tanácsát.

A tetoválás utógondozásával kapcsolatban minden stúdiónak megvannak a saját ajánlásai, sőt, még ugyanazon stúdió művészei is eltérő megközelítést alkalmazhatnak a tetoválás gondozásában.

A változó véleményeketől függetlenül azonban követnie kell azokat a tanácsokat, amelyeket a művész ad Önnek, függetlenül attól, hogy mit ír a szórólap amit adnak.

2. Két óra elteltével nagyon óvatosan mossa le a tetoválást.

A tetováló művészek túlnyomó többsége azt javasolja, hogy tartsa fent a fóliát az első 2–5 órában, majd távolítsa el, és nagyon óvatosan mossa le kis mennyiségű folyékony szappannal. A Carex erre tökéletes.

3. Vigyen fel egy kevés hidratáló krémet.

A mosása után azonnal fel kell vigyen egy nagyon vékony réteg hidratáló krémet, de olyat, aminek nincs aromája, vagy  próbálkozzon azonban azzal, amit a művész javasol. Utána fedje le újra. Minden attól függ, amit a szakértő ajánl. Általában azt tanácsolják, hogy ismételje meg a tisztítást naponta 2-5 alkalommal.

4. Tartsa szárazon, frissen és tisztán tetoválását.

Tartsa szárazon és tiszta a tetoválást és a környező területet. Kerülje legalább egy hónapig, hogy vízben áztassa. A zuhanyok mehetnek, a fürdő nem. Ha olyan ruhát visel, amelyet valószínűleg beledörzsöl, akkor a tetoválást gézzel kell lefednie és orvosi szalaggal rögzíteni.

5. Kerülje a közvetlen napfényt.

Ha nem feltétlenül szükséges, kerülje a tetoválást közvetlenül napfénynek. A színes tetoválások akkor is elhalványulnak, ha gyógyulnak. Miután a tetoválás meggyógyult, ügyeljen arra, hogy amikor napra megy, mindenképp kenje be magas faktorú naptejjel.

6. Legyen türelmes.

A legjobb tanács, amelyet bármely tetováló művész elmondhat, az az, hogy legyen türelmes a gyógyulási idővel, ezek a tetoválás méretétől és kialakításától függenek. Általában pár héttől akár hónapokig is eltarthat, a minta bonyolultságától függően. Fontos az, hogy mindaddig kövesse a művész tetováláskezelési útmutatásait, amíg az feltétlen szükséges.

Ne hagyja ki a nagyon informatív cikket sem felcsatolható póthajat.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

Copyright Montimed.hu 2022
Shale theme by Siteturner