Az alapozó krém tökéletes arcszínt biztosít

Hogyan kell alkalmazni az alapozó krémet, mint egy profi

A megfelelő eszközök használata és a helyes technikák ismerete elengedhetetlen, ha profi módon szeretné felvinni az alapozó krémet. Az alapozó hibátlan felviteléhez azonban egy kis türelem és idő kell.

De a jó hír az, hogy ez még mindig nagyon is megvalósítható. Sőt, most itt a tökéletes alkalom, hogy elővegye a krémes alapozót a raktárból, hiszen ebből a cikkből megtudhatja, hogyan alkalmazhatja ezt a terméket ugyanúgy, ahogyan bármelyik profi is teszi.

Mik azok az alapozó krémek? 

A krémes alapozó a legjobb választás a teljes vagy közepes fedés esetén. Ez egy olyan alapozótípus, amely tökéletes azok számára, akik el akarják fedni a finom vonalakat, a hibákat és a ráncokat. Az egyetlen hátránya azonban az, hogy a krémes alapozókat nem olyan könnyű és egyszerű felvinni.

Alapozó krémet wet n wild
Alapozó krém Hibátlan bőrhatást kelt, ami még fotókon is tökéletes

A krémes alapozó több alapot kínál. Ez egy olyan alapozótípus, amelyet akkor használhat, ha nem szeretné kiemelni a száraz foltokat, vagy nem szeretné, ha az alapozó belesüllyedne az érett bőr ráncaiba. Az ilyen típusú alapozók jellemzően tubusban, pumpás és kompakt kiszerelésben kaphatók.

Régebben csak a színpadi és filmiparban dolgozó profik használtak krémalapokat. De a sminkipar hatalmas népszerűsége és a különböző technikák, például a kontúrozás fejlődése miatt az alapozókrémek olyan jelentős népszerűségre tettek szert, hogy ma már a hétköznapi emberek is használják őket.

Ebben a kategóriában többféle lehetőség van, és a különbségek a kopásidőben, a konzisztenciában, a kivitelben és egyebekben rejlenek. Fontos, hogy először alapos kutatást végezzen a krémes alapozókról, mielőtt vásárolna és használna egyet magának.

A krém alapozók előnyei 

A laza púder vagy a préselt és folyékony alapozók egyik fő hátránya az, hogy kissé nehéz ezeket egy helyre koncentrálni. Csak akkor tudja egyenletesen felvinni ezeket a termékeket az arcra, ha együtt használja őket. 

Alapozó krémet essence
Az alapozó krém lehetővé teszi a bőr szabad lélegzését

De ez nem így van egy alapozó krém esetében. Ez a fajta alapozó pontosan ott marad, ahová felvitted. A krémes alapozóknak saját, egyedi technikára van szükségük, és nem szabad összekeverni őket a krémtől a púderes alapozókkal. 

Read also next article: Látogatási helyek egy kényeztető Spa Laško után

A Laško gyógyfürdő nem csak a legjobb dolog a helyben, hiszen számos izgalmas látnivalót is kínál, amelyeket érdemes meglátogatni. 

A különböző sminktechnikákhoz, például a kontúrozáshoz a legjobb választás a krémes alapozó. Bármilyen más típusú alapozó a nap folyamán biztosan elmozdul vagy lecsorog az arcáról. 

A krém alapítványok hátrányai

Bár a krémes alapozóknak számos előnye van, van néhány hátrányuk is. Először is, a krémes alapozóknak nagyon nehéz a formulájuk. Ez azt jelenti, hogy egy kis időt kell töltenie az ilyen típusú alapozó felvitelével. 

CATRICE alapozó HD folyékony fedőanyag – 10 világos bézs

Továbbá, bármilyen nagyszerű is a készítmény, ez a krém még mindig nehezen ül a bőrön. Ezért nem igazán a legjobb választás rendszeres használatra, és csak különleges események alkalmával használható. 

Azt is fontos megjegyezni, hogy ez a fajta alapozó nem biztos, hogy alkalmas a texturált bőrűek számára, mert csak súlyosbítja a problémát. Számos más típusú alapozó létezik, amely jobban megfelel a pattanásos, heges bőrre és a nagy pórusokra, és az alapozó krém biztosan nem tartozik ezek közé. 

A krém alapozók legjobb alkalmazási módjai 

Most, hogy már tudsz néhány dolgot a krémalapozókról és azok előnyeiről és hátrányairól, itt az ideje, hogy felfedezd, hogyan alkalmazhatod sikeresen ezeket a termékeket. 

Az első dolog, amit a krémes alapozó felvitelénél figyelembe kell vennie, az a speciális eszköz, amelyet a felvitelhez használni fog. Kipróbálhatja az ujjbegyeit, a szivacsot vagy a sminkkefét.

Használjon alapozóecsetet a krémes alapozók felviteléhez 

Ha sminkelőecsetet fog használni, mindenképpen kúpos ecsetet használjon, mert ez a speciális típusú alapozóecset teljes arcot és egyenletes fedést biztosít. 

Az alapozóecset használatával egyenletes fedést érhet el bizonyos részeken, például a hajvonal mentén, az orrlyukak körül és a szemhéjakon. 

Használjon szivacsot a krémes smink felviteléhez

Sminkszivacsot használhat, ha építhető és áttetsző fedést szeretne elérni. A kozmetikai szivacs a legjobb eszköz a teljes és egyenletes fedés eléréséhez krémes alapozóval. Ezek a szivacsok gyakran sűrűek és íveltek, hegyes végűek. 

A sminkszivacsnak van egy ívelt része, amelyet az arc nagyobb részeire használhatsz. A hegyes végét a kisebb területeken, például az ajkak és a szemhéjak körül használhatja. 

Vigyen fel krémes alapozót az ujjaival 

Az ujjbegyeit is használhatja a krémes alapozó felviteléhez az arcra. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy kis mennyiséget tesz az ujjaira a termékből, majd óvatosan felvinni az egész arcra. 

De még ha ez a módszer a leggazdaságosabb megoldás is, nem könnyű folyamat, és nem feltétlenül nyújt jó lefedettséget. 

A krémalapok felvitelének helyes technikája

Az alábbiakban a krémes alapozók használatakor a legjobb fedés eléréséhez szükséges lépéseket ismertetjük. 

1. Készítse fel a bőrét. 

Mielőtt krémes alapozót használna, először mossa meg és hidratálja az arcát. Ehhez ragaszkodhatsz a szokásos bőrápolási rutinodhoz

2. Melegítse fel a krémes alapozót.

A krémes alapozó felmelegítésével jó fedést érhetsz el vele. Most nem kell mikrohullámú sütőben vagy tűzhelyen melegítened. Mindössze annyit kell tenned, hogy egy ideig a tenyered között dörzsölöd az üveget, hogy egyenletesebben tudd felvinni a terméket. 

3. Használja a kifelé irányuló alkalmazási technikát.

Mindig az arc közepétől kifelé haladva kezdje el a festést, hogy egyenletes fedést érjen el. 

Az orr két oldalára is kenjen egy csepp krémes alapozót. Ezt oszlasd el a szélek felé, hogy elérd az arcodat. Ezzel az arcon is egyenletes fedést érhetsz el. 

Egy kis alapozót az orr tetejére is felvihetünk, és ezt az egész homlokunkra kenhetjük. Folytassa az eloszlatást a hajvonalig, hogy egyenletesen fedje az egész homlokot. 

Kend az alapozó egy részét az arcod azon részeire, ahol még nem használtál alapozót, például az álladra. Ugyanezt a módszert követheti, amikor lassan eloszlatja az alapozót az arca szélein, hogy egyenletes fedést érjen el. 

4. Mindent jól keverjen össze.

Befejezésül jól keverje el a folyamatot, ügyelve arra, hogy nagyon figyeljen az arcának azon részeire, ahová többször is felhordta az alapozó krémet.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

Copyright Montimed.hu 2022
Shale theme by Siteturner