Utazás és turizmus

Miért kínálja a Laško Beer a végső sör wellness élményt?

Laško a szlovéniai sörgyártás egyik legfontosabb központja. Itt található a legrégebbi és Szlovénia két vezető sörgyára közül az egyik, amely a mai napig működik. A kezdetek egészen 1825-ig nyúlnak vissza.

Amint megérkezik Laškóba, minden lépésnél találkozhat a gazdag sörfőző hagyományokkal. Minden év júliusában Laško utcái megelevenednek, és a zene hangjai betöltik a levegőt. Ilyenkor sörből és más helyi specialitásokból is jóllakhat. 

A Sör- és Virágfesztiválon különböző workshopok és események is zajlanak. Még szerencsét próbálhatsz a sörfőzés témájú szabadulószobából való kiszabadulásban is, abban a házban, ahol a környék első korsó sörét főzték. Ha pedig szeretné megtapasztalni az egyedülálló sörös wellness kezelést, amely a sört és annak jótékony összetevőit használja, a Thermana Laško a legjobb hely. 

Ha valaha Szlovénia utcáin bolyong, vagy Laškoban találja magát, mindenképp kóstolja meg a helyi laško sört.

A Laško sörfőzde és a sörfőzés története 

A Laško sörfőzde Szlovénia legnagyobb sörfőzdéje, amely Laško városában található és róla kapta a nevét. Franz Geyer mézsörgyártó és mézeskalácspék alapította a sörfőzdét 1825-ben. A második világháború 1945-ös befejezése után a Laško Jugoszlávia legnagyobb harcosa lett, 1991-ben pedig a 28 sörfőzde közül a legnagyobb lett a térségben. 

A következő tulajdonos, Anton Larisch 1867-ben új sörfőzdét épített a Šmihel és a Szent Kristóf lábánál, amely ebben az időben a legnagyobb volt Spodnji Štajerskoban. Larisch azért volt népszerű, mert személyesen ellenőrizte a sör minőségét, és javította is azt. A sörfőzde kapacitását is növelte. 

Egy zalai sörfőző és egy erősen szlovénbarát nacionalista, Simon Kukec 1889-ben vásárolta meg a sörfőzdét. Mivel jó üzletember, finanszírozó és szervező volt, és különösen kedvelte az újításokat, Kukecet a laškói sör és sörfőzde történetének legfontosabb neveként tartják számon. 

A Laško sör egy egyedülálló ital, amely nemcsak az ízlelőbimbókat elégíti ki, hanem egyedülálló sör-wellness élményt is nyújt. 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: