Látogatási helyek egy kényeztető Spa Laško után

Miután megkapta a nagyon szükséges és megérdemelt kényeztető gyógyfürdőjét, biztosan szeretni fogja azt a tényt, hogy még mindig sok izgalmas dolog vár Önre a környéken. 

Laško Szlovénia híres fürdőhelye, amelyet egy nap alatt felfedezhet. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb látnivalókat, amelyeket nem szabad kihagynia itteni tartózkodása során:

Hotel Thermana Park Laško

A Hotel Thermana Park Laško a legjobb szálláshely, ha több napot tervez a régióban tartózkodni. Számos létesítményt vehet itt igénybe, többek között a termálmedencéket és a különböző szaunákat. 

A Hotel Thermana Park Laško a legjobb szálláshely, ha több napot tervez a régióban tartózkodni. Forrás: Thermana Laško

A szálloda masszázsszolgáltatásokat is nyújt, és minden szoba kiváló felszereltséggel rendelkezik. Ha rehabilitációra van szüksége, akkor a helyszínen egy orvosi központ is található, szakorvosokkal kiegészítve. Ebben a létesítményben ellenőrzött diétát követve, nagyszerű környezetben, hosszú távon is tartózkodhat. 

A diéta az Ön igényei szerint is összeállítható. A helyes étrend és a termálmedencék és a Laško gyógyfürdő rendszeres látogatása révén jobb egészségre számíthat hosszú tartózkodása alatt. 

Laško Sörfőzde túra

A sörfőzde-túra az egyik legjobb dolog, amit Laškóban való tartózkodása alatt tehet. Itt található ugyanis a Balkán egyik leghíresebb söre, amely szinte egyenértékű az amszterdami Heinekennel. 

A Laško sörfőzde Szlovénia legrégebbi sörfőzdéje, amelynek története 200 évre nyúlik vissza. A sörfőző túra során megismerheti a sörfőzés folyamatát, és élvezheti a kész terméket. Van egy sörfőző kiállítás is, amelyet biztosan imádni fogsz. 

Laško templom

A Szent Márton-templom az óváros szívében található. Ez a 12th századi templom barokk, gótikus és román építészetű. A templomot is rengeteg hagyományos, színes szlovén festésű ház veszi körül. A környéken néhány étterem és kávézó is található. 

Savinja folyó

A Savinja folyó nemcsak a Laško-vidéken, hanem az ország harmadik legnagyobb városán, Celjén is keresztülfolyik. A fényképezés szerelmesei biztosan beleszeretnek a folyó panorámás tükröződéseibe. A háttérben lévő, szintén festői szépségű hegyek mellett lenyűgöző tükörképes felvételeket készíthet a színes óvárosról. A Laško sörgyár tükröződése a folyóban szintén érdemes fényképezni. A Savinja folyó népszerű azért, mert a nyári hónapokban, amikor a környéken csak kevés eső esik, a legjobb tükröződéseket adja. 

Tabor kastély 

A városközponttól 15 perces emelkedő vezet a Tabor-kastélyhoz vagy más néven Laško-kastélyhoz. Ha felér a várba, biztosan lenyűgözi majd a Savinja folyóra és a városra nyíló csodálatos kilátás. Ha a hegymászás után egy kicsit megszomjazna vagy megéhezne, a várban egy étterem is található, ahol bekaphat egy kis harapnivalót vagy italt. A vár a 11. századból származikth és az Oszmán Birodalom idején a törökök ellen védte a várost. 

A Laško gyógyfürdő nem csak a legjobb dolog a helyben, hiszen számos izgalmas látnivalót is kínál, amelyeket érdemes meglátogatni. 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

    Nem található
Copyright Montimed.hu 2022
Shale theme by Siteturner