Tökéletes kertek még éjszaka is

A kert tervezésekor órákat töltök a kert megjelenésének és tájolásának átgondolásával, hogy meghatározzam, hogyan mozog a nap a térben, és ez hogyan fog fényt és árnyékot teremteni a kertben a nap folyamán. A kerti világításnak ugyanezt a szempontot kell figyelembe vennie. Bármely világítási rendszer egyensúlyának szempontjából döntő fontosságú a fény és az árnyék közötti kölcsönhatás, és az, hogy ez hogyan befolyásolja a tér érzékelését. A világítás mélységet hozhat létre, manipulálhatja a perspektívát, és fokozhatja a textúrát, a színeket és a textúrát.

Ha a természetből merítünk ihletet, észrevehetjük, hogy a nap árnyékai hogyan változnak attól függően, hogy milyen magasan van az égen, van-e víz, amely visszaveri a fényét és megvilágítja a környező területeket, valamint az ültetési minta textúrájától. Ugyanez vonatkozik a mesterséges megvilágításra is. Egészen más hatást kelt, ha egy fényt egy fa tövébe helyez, mint ha három méterrel arrébb.

A hangulatvilágítással kiemelhetjük a legfontosabb jellemzőket, például egy példás fát, vagy felhívhatjuk a figyelmet a kert különböző területeire, meghívva az embereket a felfedezésre és a további felfedezésre, vagy egyszerűen csak fényt biztosíthatunk az asztalnál való üldögéléshez és étkezéshez.

Valójában ugyanaz a fény és ugyanaz a fa szinte végtelen számú hatást idézhet elő, attól függően, hogy a fát világítja meg, hátulról világítja meg, vagy a lombkorona felé irányítja a fénysugarat, és mindegyik variálható a fénysugár szögének vagy az izzó teljesítményének változtatásával (például LED-reflektorral). Érdemes kísérletezni a különböző hatásokkal és kipróbálni a különböző alkalmazásokat, mielőtt véglegesítené a tervét. Mint a kerttervezés sok más területén, itt is részletes és gondos tervezésre van szükség ahhoz, hogy a világítási rendszer könnyedén kivitelezhető legyen.

Ha már kiválasztotta, hogyan kívánja strukturálni a növényeket és a berendezési elemeket, ezért ügyeljen arra, hogy a lámpákat úgy helyezze el, hogy funkcionális, de kellemes hangulatot teremtsen, amely kielégít minden, a kültéri lakótérrel kapcsolatos igényt, és mindenekelőtt képes tükrözni az Ön személyét és esztétikai ízlését, anélkül, hogy megváltoztatná a saját maga és családja számára létrehozott ökoszisztémát.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

Copyright Montimed.hu 2022
Shale theme by Siteturner