Szépség, divat és egészség

Legjobb antioxidánsok a terhesség alatt 

A gyermek pocakban való hordozása hatalmas változásokat hoz a nő testében, és ebben az időszakban a táplálkozás nagyon fontos az anyai egészség és a magzati fejlődés szempontjából. Az ilyen tápanyagcsoportok közé tartoznak az antioxidánsok a terhesség alatt, amelyek sok szempontból előnyösek ebben az időszakban. 

A vegyület, amely erős védelmet nyújt a terhesség alatt, a természetének köszönhető, és hasznos tulajdonságokkal rendelkezik mind a szabad gyökök, mind az oxidatív stressz-károsító hatások elhárításában a negatív sejtszintű egészségügyi hatásokat illetően. A felvilágosítás arról, hogy mi a legjobb antioxidáns, amelyet terhesség alatt kell használni, segít egy biztonságos, egészséges utazást vezetni az anya és a gyermek frontján.

A gyermek pocakban való hordozása hatalmas változásokat hoz a nő testében, és ebben az időszakban a táplálkozás nagyon fontos az anyai egészség és a magzati fejlődés szempontjából.

C-vitamin 

A C-vitamin a leggyakrabban igényelt antioxidáns a terhes nők életében. Fokozza az adott nő immunitási szintjét, és teljes védelmet nyújt, hogy megakadályozza a terhesség időszakában leggyakrabban előforduló fertőzések bejutását a szervezetbe. Fokozza a vasszint felszívódását a terhes nők esetében; ez biztosítja, hogy ne legyen vérszegénység, így csökkentve annak kockázatait. Ezen kívül a C-vitamin elősegíti a kollagén szintézisét: segíti az egészséges bőrt és a terhességi csíkok megelőzését, mivel a test változik.

Narancs, citrom, grapefruit, eper, paprika és brokkoli néhány a legjobb élelmiszerek közül a gazdag C-vitamin.Bár a C-vitaminban gazdagság előnyös az egészséges terhességhez, a leendő anya a legjobban fog kinézni, mivel üzemanyagként működik a baba fejlődéséhez.

E-vitamin 

A terhesség alatt nagyon aktív antioxidánsok közé tartozik az E-vitamin, amelyre a terhes nőknek szükségük van. Megvédik a sejteket az oxidatív károsodástól, hogy biztosítsák a babák idegszöveteinek fejlődését. Az E-vitamin védelmet nyújt a szabad gyökök és a bőrt károsító ultraibolya sugarak ellen is, így biztosítja a bőr egészségét. A C-vitamin az E-vitaminnal tökéletes kombináció, mivel kombinációjuk fokozza a szabad gyökök elleni küzdelmet.

A diófélék, a magvak és a leveles zöldségek, mint például a mandula, a napraforgómag és a spenót, néhány példa az E-vitamint tartalmazó élelmiszerekre.

Béta-karotin

A béta-karotin létfontosságú a fejlődő magzat számára. A béta-karotin egy karotinoid antioxidáns, tehát egy pro-A-vitamin. Ezért nagyon fontos, hogy a terhes nő és magzata egészséges és éles szemű, egészséges bőrű és immunrendszerű maradjon. A magzat számára a béta-karotin különösen fontos a szervek és szövetek kialakulásában.

A béta-karotin fontos tápanyag, amely sok narancsban, sárga és sötétzöld zöldségben található. Kiváló forrásai közé tartozik a sárgarépa, az édesburgonya és a leveles spenót, amelyek antioxidánsokat és vitaminokat szállítanak az egészséges terhesség felé.

Szelén 

A szelén védi a sejteket a károsodástól, ami biztosítja a pajzsmirigy megfelelő működését. Nyomelemként és antioxidánsként biztosítja, hogy a sejtek károsodása ne következzen be. Lehetővé teszi a pajzsmirigy megfelelő működését is, ami a terhesség alatt azért lényeges, mert a pajzsmirigy szabályozza az anyagcsere-tevékenységeket és az energiatermelést a szervezetben. Ha a szelénbevitel megfelelő, akkor csökken a preeklampszia és a koraszülés.

A leggazdagabb szelénforrások közé tartoznak a brazil diófélék, a tenger gyümölcsei, a tojás és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Ezért ezeknek a termékeknek az étrendbe való beillesztése biztosítja a szervezet megfelelő szelénellátását terhesség alatt.

Cink

A cink az egyik antioxidáns a terhesség alatt, amely hozzájárul a sejtnövekedéshez, az immunrendszer működéséhez és a magzat megfelelő fejlődéséhez. Ez az ásványi anyag segíti a fehérjetermelés és a DNS-szintézis felgyorsítását; ezek a sejtek és szövetek fejlődésének építőkövei. A cink másik felhasználási területe szintén az elhalt sejtek javítása és gyógyítása, így a cink egy másik olyan tápanyag, amely fokozza az egészséges bőrt, különösen a terhesség alatt. A cink kiváló étrendi forrásai a húsok, a bab, a magvak és a teljes kiőrlésű gabonafélék; ezek bevitele segíthet az egészséges terhességhez szükséges elegendő mennyiségű cink biztosításában.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: