Tetőbox

Rengeteg hely egy egyszerű vásárlással az autójához

A tetőboxok nagyszerűek, ha több dolgot kell szállítani, mint ami az autó csomagtartójába befér. Még ha egy hatalmas kisbuszod van is, mindig van egy tárgy, amit hátra kell hagynod, mert az autó egyszerűen túlságosan tele van! Ha komoly helyhiánnyal küzd, amikor mindent be kell pakolnia egy hosszabb költözés vagy otthonától való távolmaradás miatt, akkor egy tetőbox tökéletes megoldás lehet. De mindenek előtt.

Mi az a tetőbox és miért hasznos?

A tetőbox egy nagy doboz, amely biztonságosan rögzíthető az autó tetején. A tetőboxokat úgy tervezték, hogy extra tárolóhelyet biztosítsanak olyan terjedelmes dolgok számára, mint a hálózsákok, bőröndök, sporttáskák, kemping- vagy szabadtéri felszerelések, vagy akár sportfelszerelések.

Tetőbox
A tetőbox a tetőrudakra van felszerelve

Az a nagyszerű dolog a tetőboxban, hogy extra helyet tudsz teremteni az autódban a kényelmesebb utazás érdekében, vagy egyszerűen csak még több dolgot vihetsz magaddal! A tetőbox egyik kedvenc előnye, hogy olyan fontos dolgokat tárolhat, amelyekhez gyors hozzáférésre van szüksége, és amelyekhez a csomagtartóban nem lenne lehetőség.

A túlzsúfolt autók is biztonsági kockázatot jelenthetnek. Ha tetőboxban tárolja csomagjait, megakadályozza, hogy a vezető kilátását hirtelen egy mozgó tárgy akadályozza, és Ön tökéletesen lát a visszapillantó tükrön keresztül.

Hogyan kell tetőboxot szerelni az autókra?

Sajnos nem lehet csak úgy megvenni egy tetőboxot, és felszerelni az autó tetejére. Minden tetőbox vásárlás kiindulópontja egy tetőcsomagtartó rendszer, így ha már van tetőcsomagtartója, remek hír! Ha nincs tetőcsomagtartó rendszere, akkor azt bármikor megvásárolhatja külön vagy az autódobozával együtt.

Fehér tetőbox
A tetőboxba sok plusz poggyászt vihet be

Ha a tetőcsomagtartó már fel van szerelve és készen áll a használatra, akkor ellenőrizze a tetőbox által használt rögzítési rendszert, és nézze meg, hogy kompatibilis-e a tetőcsomagtartó rendszerével. A három leggyakoribb tetőbox rögzítési rendszer a következő:

U-csavarok

Ez a megoldás körülbelül 10 perc alatt felszerelhető, és U-alakú csavarokat használ, amelyek a tetővasak keresztrúdjaira illeszkednek, és a tetőboxon belüli csavaros kupakok tartják őket a helyükön. Az U alakú tetőboxok minden típusú tetőléchez illeszkednek, azonban ha Thule tetőléceket választ, akkor egy T-track adaptert kell vásárolnia, hogy biztosan illeszkedjen ezekhez a tetőlécekhez.

Videó: A tetőtéri csomagtér előnyei és hátrányai

Power Click szerelés

A leggyorsabban, körülbelül öt perc alatt felszerelhető rendszer, egy előre beszerelt “karom” megragadja a tetőcsomagtartó rudakat. 

Melyik a legjobb tetőbox?

A legjobb autós tetőbox kiválasztása a személyes preferenciáktól függ. A következő tényezők figyelembevétele segít kiválasztani az Ön igényeinek legmegfelelőbb tetőboxot.

Kapacitás

Ha Ön magányos ember, aki szeret eltévedni a természetben, akkor egy kisebb kapacitású tetőbox is megfelelhet az Ön számára. Ha az egész családot elviszi 2 hétre, válassza a legnagyobb méretet, amit talál! Mint említettük, ha csak egy kis extra helyre van szüksége, és kedve van egy-két kerékpárt elvinni, fontolja meg egy félméretű tetőbox beszerzését, így a másik oldalra felszerelhet egy tetőre szerelhető kerékpártartót.

Építőanyagok

Bármilyen furcsának is tűnik, a tetőbox teljesítményét befolyásolja, hogy milyen anyagból készült. A vékonyabb műanyagból készült olcsóbb tetőboxok rezeghetnek a szélben, ami további zajt okozhat, vagy nem tartanak olyan sokáig, mint a keményebb műanyagból készült, stabilabb tetőboxok. Dióhéjban: minél többet fizet, annál tartósabbak az anyagok. 

Az iparvágány típusa

Mint korábban említettük, a tetőboxok különböző szerelvényeket használnak, ezért érdemes először is ellenőrizni, hogy kompatibilisek-e az Ön tetőcsomagtartó rendszerével, másodszor pedig, hogy megkönnyítik-e az életét. 

Nyitás típusa

Fontos, hogy hogyan nyissa ki a tetőboxot, különösen akkor, ha könnyen hozzá szeretne férni olyan tárgyakhoz, amelyeket más csomagok akadályozhatnak. Ezt tartsa szem előtt a választáskor.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

Copyright Montimed.hu 2022
Shale theme by Siteturner